Consultații

Cabinetul veterinar Karin Vet iți stă la dispoziție pentru consultații generale (a stării de sănătate a companionului tău, termometrie, ascultaţie, palpație, percuție, examinarea aspectului general al mucoaselor aparente, tonus, facies, anamneză, întocmirea fişei medicale) și de specialitate (dermatologice, ginecologice, neurologice, preanestezice, etc.), atunci cand companionul tău are o problemă de sănătate care necesita o atenție sporită.

Când vei veni pentru o consultație, vei primi sfaturi importante de asistenţă medicală de specialitate, sfaturi privind alimentația necuvântătorului tău (consiliere nutrițională), precum şi noi informaţii şi recomandări pentru îngrijirea companionului tău, în funcție de specia și rasa animalului de companie.

Tratamente

  • profilactice
  • curative

Fie că vorbim de consiliere, prevenție, diagnostic sau tratament, în cabinetul veterinar Karin Vet, animăluțul tău beneficiază de cea mai bună îngrijire. În funcție de diagnostic, în cabinetul nostru se pot efectua tratamente medicamentoase, injectabile, perfuzabile, intervenții chirurgicale.

Tratamentele diferă de la caz la caz, în funcție de diagnostic, însă pot fi modelate după fiecare pacient în parte, pentru că fiecare individ este diferit, chiar dacă sufera de aceeași afecțiune. Acesta este motivul pentru care conduita terapeutică este specifică pentru fiecare caz. Totodata există pacienți cu boli cronice care necesită un tratament de lungă durată, pe care proprietarul îl efectuează acasa la indicația medicului, urmând să se prezinte periodic la control, pentru reevaluarea stării de sănătate și a tratamentului.

Vaccinări

  • câini (monovalente, bivalente, trivalente, pentavalente, heptavalente)
  • pisici (monovalente, trivalente)

Vaccinarea este cea mai sigură metodă de prevenire a bolilor infecțioase transmisibile specifice patrupedelor. Numai prin vaccinarea corespunzătoare, în momentul în care câinele / pisica ta va intra în contact cu un virus sau bacterie, sistemul său imunitar va răspunde foarte rapid, producând anticorpi și împiedicând instalarea bolii. Este bine ca vaccinarea animalului tău să înceapă la vârsta de 5-6 săptămâni, dar în funcție de starea acestuia de sănătate și de statusul imunologic, medicul veterinar va hotărî acest lucru în urma unei consultații. Fiecare animal este unic, mediile în care trăiesc sunt diferite, din acest motiv protocolul de vaccinare trebuie să fie specific fiecăruia în parte.

Deparazitări

  • interne
  • externe

  • interne și externe

DEPARAZITARE INTERNĂ: Paraziții intestinali slăbesc organismul animăluțului deoarece îl privează de anumiți nutrienți și îl pot intoxica prin substanțele eliberate în corpul gazdei (în corpul câinelui/pisicii). De asemenea, pot provoca dereglări gastrointestinale manifestate prin scaune moi, uneori sangvinolente, vomă și chiar obstrucții intestinale. Animăluțul poate fi infestat cu viermi intestinali rotunzi înca de mic, prin laptele matern. De aceea deparazitarea internă se începe destul de devreme în cursul vieții puilor de câine / pisică, chiar de la vârsta de 4-6 săptămâni.

ATENȚIE! O parte din paraziții intestinali prezinta risc zoonotic (se pot transmite la om!). Este extrem de importantă efectuarea deparazitării interne periodic.

DEPARAZITARE EXTERNĂ: Puricii și căpușele sunt principalii paraziți externi. Pe lângă disconfortul creat, paraziții externi pot transmite animalului tău o serie de boli, unele cu potențial mortal. Pentru animalele foarte tinere doar prezența lor poate slăbi foarte mult organismul, prin cantitatea mare de sânge pe care o consumă iar în infestații masive aceștia pot determina chiar moartea puilor de câine sau de pisica. De aceea deparazitarea externă regulată este foarte importantă pentru sănătatea companionului tău.

Te ajutăm cu plăcere la alegerea celei mai bune soluții prinvind deparazitarea internă si externă.

Chirurgie

  • operații de mare chirurgie
  • operații de mică chirurgie

Intervențiile chirurgicale se programează în prealabil.

Înainte de operație se recomandă repaus alimentar de 12 h și repaus hidric de 6 h, pentru evitarea vomei și pentru instalarea corectă a anesteziei. De asemenea se recomandă o plimbare înainte pentru eliminarea dejecțiilor din abdomen.

Pentru diminuarea riscurilor intraoperatorii recomandăm, de asemenea, efectuarea unui screening pre-operator constând în analize de sânge care să măsoare parametrii de funcționare a ficatului și rinichilor (organele principale din corp ce metabolizează și elimină anestezicul: proteine totale, uree, creatinină, ALT, AST,), o hemoleucogramă, timpul de coagulare a sângelui și nivelul glucozei serice (glicemia). În funcție de examenul clinic și de anamneza medicală se poate recomanda efectuarea  unor investigații suplimentare precum: parametri biochimici sânge, ecografie, EKG, radiografie, RMN, etc.

Intervențiile chirurgicale se realizează cu anestezie injectabila cu posibiliatea de revenire. Toți pacienții noștri sunt atent monitorizați în timpul operației (EKG, puls, SpO2, temperatură etc.).

De asemenea, realizăm un management al durerii pe parcursul întregii proceduri, cât și ulterior, pentru confortul animalului dumneavoastră.

În cadrul cabinetului nostru efectuăm intervenții chirurgicale precum: Rezecții tumori, chiști, Sterilizări, Castrări, Amputări, Chirurgie plastică, Plăgi, Chirurgie abdominală, Extirpări corpi străini.

Stomatologie

  • detartraj cu ultrasunete
  • igienă dentară câini / pisici

  • extracții dentare

  • tratamente în paradontoză

  • consultanță stomatologică

Chiar dacă animalul tău de companie nu prezintă astfel de semne de boală, este de dorit să consulți periodic medicul veterinar cu privire la sănătatea dinților deoarece unele probleme dentare nu sunt așa evidente și trec neobservate. O examinare profesională și o estimare corectă a stării de sănătate bucală este cea mai sigură cale de a preveni bolile stomatologice.

Medicul veterinar va examina starea de sănătate a dinților și gingiilor și va hotărî ce tratament trebuie instituit.

În cabinetul nostru poți beneficia de:

  • hrană specială pentru prevenirea și controlul bolilor stomatologice;
  • medicamente speciale pentru tratamentul afecțiunilor bucale;
  • detartraj;
  • extracții dentare caduce sau definitive

Cere sfatul medicului veterinar!

Câinele și pisica ta sunt foarte bune la ascunderea durerii, este posibil să nu ști că animalul tău are o problemă dentară gravă până când este foarte avansată. Acesta este un alt motiv pentru care este important să vii la controale stomatologice periodice.

Microcipare

  • implantare microcip
  • înregistrare în baza de date electronică R.E.C.S.

  • eliberare carnet de sănătate

Microcipare – Înregistrare RECS – Eliberare Pașaport UE

Ce este microciparea? Microciparea câinelui este un procedeu permanent și neinvaziv de implantare subcutanată a unui microcip, în regiunea cervicală a animalului tău de companie. Microciparea reprezintă una dintre condițiile obligatorii pentru a putea călători în străinatate cu animalul dumneavoastră (este necesară și eliberarea unui pașaport internațional), dar este utilă și în cazul în care patrupedul se pierde. Astfel, microciparea oferă o șansă în plus ca animalul tău să se reintoarcă acasă.

Implantarea: Este un procedeu similar cu injecția obișnuită. Se utilizează o seringă specială de unică folosință și un ac subțire și steril. Această operațiune nu este dureroasă, nu necesită anestezie.

Microcipul este un dispozitiv de dimensiunea unui bob de orez, nu este toxic și nu afectează sănătatea animalului. Acesta conține un cod unic ce va fi stocat într-o baza de date, împreuna cu datele de contact ale stăpânului și ale câinelui. Dispozitivul detine un sistem antimigrare, astfel el rămâne implantat în acealși loc toată viața. Acest sistem nu necesită baterii, bazându-se pe unde de joasă frecvență, detectate de un scanner compatibil.

Pașaportul: Pentru a putea călătorii în afara țării cu animalul dumneavoastră, este necesar să dețineți un pașaport internațional. Acesta va conține aceleași informații din carnetul de sănătate obișnuit. De asemenea, pe pașaport se aplica un abțibild cu codul de bare care este conținut de microcip.

Programează-ți câinele sau pisica pentru Microcipare, Eliberare pașaport! Sună la 0745252559 sau 0771644729!