Cosmetică canină
- spalat
- tuns
- trimat
spalat
uscat
taiat unghii
toaleta urechi
vopsire blana
toaleta de intretinere
Întreținerea periodică a robei (părului) animalelor cu păr lung are o importanță deosebită nu doar pentru un aspect plăcut dar mai ales pentru menținerea sănătății și confortului animalului.
Pe lângă activitățile obișnuite ce țin de frizeria canină și anume tunsul și spălatul cățeilor în salonul de cosmetică canină se pot efectua și alte manopere legate de igiena prietenului îmblănit: vidarea glandelor perianale, scurtarea unghiilor, toaletarea urechilor (eliminarea părului din conductul auditiv extern și curățarea conductului cu ajutorul unor produse specifice), toaletarea zonei perioculare (scurtarea părului din zona ochilor și curățarea acesteia), toaletarea zonei genitale sau vopsirea blănii cu soluții speciale.
Tuns: Este recomandat ca blanița cățeilor să fie scurtată și/sau periată periodic prevenind apariția câlților și a iritațiilor cauzate de aceștia. Odata cu tunsul se poate remarca prezența parazitilor externi, a diverselor dermatite sau a altor afecțiuni ale pielii.
Tunsul câinilor nu înseamnă neapărat blană extrem de scurtă! Lungimea blăniței poate fi scurtată după dorința proprietarului și după un model ales de proprietar sau împreună cu personalul nostru. Îmbăierea în cadrul salonului nostru asigură cele mai bune performanțe deoarece se utilizează: șampoane și balsamuri profesionale, uscătoare profesionale cu un debit mare de aer și periaj profesional în timpul uscării.
Spălat: Spălatul/șamponarea/îmbăierea câinilor este o manoperă cosmetică importantă, așa se asigură o îndepărtare eficientă a particulelor de murdărie, a excesului de sebum și altor impurități nedorite din blănița cățeilor.
Spălatul profesional reprezintă uzitarea a cel puțin două șamponări și aplicarea unui balsam profesional/mască pentru îngrijirea firelor de păr – se obține o blăniță moale și pufoasă. Pentru zonele delicate, folosim șampoane speciale, prevenind lăcrimarea excesivă și iritațiile accidentale. De asemenea după îmbăierea propriu-zisă urmează uscarea în 2 pași: îndepărtarea apei cu un uscător profesional de mare putere și periere, astfel îndepărtându-se și o mare parte din părul “mort”.
Îngrijire periodică: vidarea glandelor perianale, ajustarea (tăierea) unghiilor, curățarea urechilor (îndepărtarea părului din conductul auditiv extern și igienizarea conductului), scurtarea părului din zonele ce se pot murdări cu usurinta (periocular, zona anală și genitală, interdigital și talpa picioarelor).
Cosmetică felină
- tuns
- tuns cu anestezie
Pisicile, în special cele cu părul lung sau foarte lung, necesită tuns periodic mai ales în lipsa periajului zilnic. Avantajele tunsului sunt:
- elimină/previne părul încâlcit și iritațiile cauzate de acesta (afecțiune mult mai frecventă în cazul pisicilor decât al cățeilor)
- se reduce considerabil cantitatea de păr înghițită de pisică în momentul toaletării, păr care poate duce la tulburări digestive (vomă)
- se reduce foarte mult cantitatea de păr pierdut prin casa;
Vizitele periodice nu vor face altceva decât sa-l ajute chiar și pe cel mai fricos animal să se obișnuiască cu aceste manopere și să le accepte, pe viitor, fără prea mare emotie.